logo-anim-new-176-83

  • M2 wordt gebruikt om specifieke mengproblemen op te lossen.
  • M2 genereert gegarandeerd de meest optimale oplossing.
Previous Next
  • Er kan op productie, omzet of winst geoptimaliseerd worden.
  • M2 onmisbaar bij de planning t.b.v. terreinefficency.
Previous Next

M2 MultiMix

Optimalisatie van productie, omzet en winst!

Bij de productie van industriezand wordt geklasseerd materiaal volgens een mengverhouding samengevoegd teneinde één of meerdere gespecificeerde eindproducten te realiseren. Deze mengverhouding is afhankelijk van de samenstelling en beschikbare hoeveelheden van het geklasseerde materiaal, en de specificaties van de eindproducten. In een ideale situatie, waarbij de geklasseerde hoeveelheden geen foutkorrel bevatten en exact uit één fractie bestaan, kan de mengverhouding op een eenvoudige manier rechtstreeks berekend worden. Helaas komt deze situatie in de praktijk niet voor.VanDenBempt beschikt over een intern ontwikkeld uitgekristalliseerd algoritme dat bovenstaand probleem met aanvullende voorwaarden oplost in een extreem korte rekentijd (enkele milliseconden). Dit algoritme is gebaseerd op Dantzig's Simplex methode uit de operationele research voor het vinden van de optimale oplossing van een lineair optimalisatie probleem.

M2 MultiMix is een kantoor toepassing van het algoritme waarbij het aantal componenten, producten en fracties variabel is. M2 wordt gebruikt om specifieke mengproblemen op te lossen. Tevens kan het systeem jaarlijks voor de planning gebruikt worden om op basis van voorspellingen omtrent de te winnen componenten, optimale mengverhoudingen te berekenen om zodoende afspraken te kunnen maken met afnemers (terreinefficiency). M2 beschikt over een interface naar het zeefanalyse-registratiepakket A2, zodat voor de componenten en producten gekozen kan worden uit reeds ingevoerde analyses en producten binnen A2.

M2 genereert gegarandeerd de meest optimale oplossing. Er kan op productie, omzet of winst geoptimaliseerd worden. Indien er geen oplossing bestaat genereert M2 adviezen met mogelijke componenten die kunnen worden toegevoegd om het gewenste product te kunnen realiseren.

Doordat het algoritme zo snel tot de optimale oplossing komt, kan het als real-time worden aangemerkt, en is het uitermate geschikt om in de praktijk toe te passen bij de bepaling van mengverhoudingen voor de productie van industriezand. Omdat de samenstellingen van de te mengen componenten in de praktijk regelmatig wisselen, is het een groot voordeel dat het algoritme een minimale rekentijd heeft en dus veelvuldig aangeroepen kan worden zodat de producten altijd aan de specificaties voldoen.

VanDenBempt ontwikkelt maatwerkoplossingen zodat het algoritme aangepast kan worden aan specifieke situaties. Afhankelijk van de aanwezige installatie, besturing, hardware en software kan een op maat gesneden systeem op basis van het algoritme ontwikkeld worden.

Offerte M2 3.0 aanvragen

Service Login

hangslotopen

Geen Service Pakket?

Online

We hebben 20 gasten en geen leden online

Social Media

linkedin logo twitter logo Like ons op Facebook TeamViewer QuickSupport

Scoren met apps

Scoren met apps